“15 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde”, menig Nederlander kent deze zin, afkomstig uit het liedje van producentenduo Fluitsma & Van Tijn. In 1996 nog 15 miljoen inwoners, ondertussen kent Nederland volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek 17,4 miljoen inwoners. Wanneer is dit “kleine stukje aarde” vol?
Tegenwoordig wordt het woord migratie maar aan één ding gekoppeld: Vluchtelingen. Door de onrust in het Midden-Oosten reisden alleen al in 2016 1,2 miljoen vluchtelingen naar een land binnen de Europese Unie. In de jaren die volgden waren dat nog eens 655.000 en 547.000 immigranten, ongelooflijk grote aantallen.
Migratie is de afgelopen jaren in de taboesfeer terecht gekomen, wanneer je tegen migratie bent, word je voor racist uitgemaakt, ben je egoïstisch en asociaal. Misschien is het een idee om daar allemaal eens mee te stoppen en gewoon zonder deze verwijten met elkaar de discussie aan te gaan.
Persoonlijk ben ik voor een gereguleerde vorm van migratie, we kunnen niet zomaar iedereen binnenlaten. Afgelopen jaar groeide de bevolking door migratie volgens het CBS met 114.000 inwoners, waarvan 42% uit een lidstaat van de Europese Unie komt. In vergelijking met de natuurlijke bevolkingsgroei van 18.000 is de ongecontroleerde bevolkingsgroei een zorgelijk probleem. Onze pensioenstelsels zijn er niet op afgestemd, de woningmarkt kan de grote vraag aan huizen niet meer aan, de zorg raakt overbelast en de leraarstekorten in het onderwijs zullen nog meer stijgen.
Het probleem zit hem echter niet alleen in de massale vluchtelingenstroom uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ook dichterbij huis, in de Europese Unie. Doordat binnen de EU vrij verkeer van werknemers geldt is de migratiestroom binnen Europa misschien wel het grootste probleem.
De werkeloosheid in Noord-Europese landen neemt sterk toe in de laagopgeleide arbeidssectoren onder de autochtone bevolking. Bedrijven kiezen voor goedkopere werkkrachten uit Polen, Hongarije en Roemenië. Door de invulling van deze veelal laaggeschoolde arbeid vacatures komt de eigen laaggeschoolde bevolking in problemen. Een probleem dat helaas niet zo makkelijk op te lossen is onder de huidige Europese wetgeving.
Een volgend probleem is de leegloop van arbeidskrachten in de landen van herkomst. Polen en Roemenië lopen letterlijk leeg, de vergrijzing neemt elk jaar weer toe door het vertrek van de jongeren. Er is sprake van een brain drain, hoogopgeleide jongeren vertrekken naar West-Europese landen om daar een goed betaalde baan te vinden, iets wat niet mogelijk is in het land van herkomst. Beide factoren zullen leiden tot een daling van de economische groei, met als resultaat een grotere subsidietoevoer richting Oost-Europa.
Het probleem moet een keer worden opgelost en niet steeds op de lange baan geschoven worden. Mijn voorstel is daarom ook het invoeren van het Australisch immigratiemodel, door migranten te toetsen aan verschillende criteria. Hierdoor kunnen we de toestroom van laagopgeleide arbeiders reguleren, zelf bepalen wie we binnen willen hebben en weer een gezonde arbeidsmarkt creëren. Het verdrag met de EU moeten we zo snel mogelijk opzeggen, dit verdrag leidt alleen maar tot een afname van de soevereiniteit en een steeds grotere migratiestroom.
En wat mij toch altijd zo opvalt is toch die hypocrisie van links, fel strijden voor het klimaat en Nederland platleggen door middel van klimaat wetten, maar wel een voorstander zijn van de massale immigratie, want meer mensen bij elkaar zorgen uiteraard niet voor meer uitstoot.
Toch?
Weer goed verwoord en mooi verteld. Je weet me weer te raken Leon. Laten we er iets aan doen!
Van je grootste held!
Pieter Visser
Waanzinnig goed verwoord…. En ja je heb zo gelijk…. Hoop dat den haag dit nu ook eens gaan inzien.
De spijker op zijn kop leon! Eindelijk wordt die linkse kerk ontmaskerd.